miercuri, 24 martie 2010

Cuprins

Dicţionar de feminin – enciclopedie a universului contemporan feminin

Dicţionarul de feminin îşi propune să documenteze perspectivele feminine şi personale asupra lumii cotidiene şi a timpului prezent. Structurând astfel viaţa fiecăreia în nişte cuvinte care să concentreze o latură pe care vrem să o exprimăm şi să o povestim, Dicţionarul va oferi o geografie interioară a imaginarului feminin de astăzi.

Dicţionarul va fi în întregime redactat de femeile care aleg să îl completeze cu propriile gânduri şi idei. Astfel, fiecare femeie care va dori să scrie îşi va alege un cuvânt căruia îi va explica semnificaţia în termeni personali, folosindu-se de amintirile şi experienţele ei.

Tehnica de strângere a “cuvintelor” va funcţiona în felul următor: fiecărei scriitoare de “cuvinte” îi revine misiunea de a trimite mai departe invitaţia la “cuvinte” unei alte femei.

Un “cuvânt” poate avea o descriere cât de mică sau cât de mare, important este să fie sinceră pentru a putea surprinde astfel modul nostru de a vedea lumea şi de a ne raporta la anumite evenimente, persoane, idei, sentimente.

Dicţionarul va avea nevoie şi de imagini ilustrative astfel incât fiecare cuvânt să fie exprimat vizual printr-o imagine pe care o alegem noi şi care considerăm că traduce cel mai bine natura acelui interes în cheie personală.

Textele vor fi semnate sau nu în conformitate cu dorinţa fiecărei scriitoare.

Se pot folosi “cuvinte” care au fost deja explicate de alte persoane.

“Cuvântul” poate fi orice: substantiv, verb, adjectiv, pronume etc. Chiar si titlul unei melodii sau cărţi.

Proiectul se bazează pe înregistrarea acestor cuvinte-confesiuni în care apar cuvinte despre viaţa, dorinţele şi lucrurile care ne caracterizează. Este un proiect care vrea să aducă din interior esenţa femeilor de astăzi şi în acelaşi timp diversitatea lor.

Dicţionarul nu are o limită de timp, el se va desfăşura de la sine, pe măsură ce aceste cuvinte vor fi completate.

Pentru a adăuga “cuvântul” tău, trimite un mail cu textul tău şi cu imaginea la:

madalinaiuliatimofte@gmail.comNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu